Francuskie poduszeczki na pyszne śniadanie
składniki: {5 porcji}
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
100 g dżemu truskawkowego Łowicz
1 żółtko
2 łyżki drażowanego, niebieskiego cukru dekoracyjnego
Wykonanie:
Ciasto pokrój radełkiem na 10 preferowanych prostokątów, na 5 z nich na środku posmaruj, wzdłuż dżemem, na wierzch ułóż pozostałe prostokąty, dobrze zlep brzegi, wierzch posmaruj żółtkiem przy pomocy pędzelka cukierniczego, a potem jeszcze obsyp dekoracyjnym cukrem.
Piecz w temperaturze 180 stopni, przez około 20 minut, na złoty kolor.
Gorące podawaj z kakao.
Galeria:
Ciasto pokrój radełkiem na prostokąty
Rozłóż dżem
Ciastka posmaruj żółtkiem i obsyp cukrem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz