sobota, 11 października 2014

Francuskie poduszeczki na pyszne śniadanie :)

                Praca na konkurs ,,Dżem dobry, pobudka'' organizowanego przez portal ,,Durszlak'' i dżem ,,Łowicz'' :)



Francuskie poduszeczki na pyszne śniadanie

składniki: {5 porcji}
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
100 g dżemu truskawkowego Łowicz
1 żółtko
2 łyżki drażowanego, niebieskiego cukru dekoracyjnego



Wykonanie: 
Ciasto pokrój radełkiem na 10 preferowanych  prostokątów, na 5 z nich na środku posmaruj, wzdłuż dżemem, na wierzch ułóż pozostałe prostokąty, dobrze zlep brzegi, wierzch posmaruj  żółtkiem przy pomocy pędzelka cukierniczego, a potem jeszcze obsyp dekoracyjnym cukrem.
Piecz w temperaturze 180 stopni, przez około 20 minut, na złoty kolor.

Gorące podawaj z kakao.


Galeria:

Ciasto pokrój radełkiem na prostokąty

Rozłóż dżem

Ciastka posmaruj żółtkiem i obsyp cukrem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz