Łosoś norweski a'la curry - praca na konkurs:
Grilluj z łososiem norweskim
składniki:
500 g fileta łososia norweskiego
1 łyżka oliwy z oliwek
sok z limonki
2 płaskie łyżeczki pasty curry
2 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanego koperku
Przygotowanie:
Łososia umyj, osusz, skrop sokiem limonki, następnie posmaruj pastą curry. Patelnie grillową wysmaruj oliwą przy pomocy pędzla. Grilluj łososia na patelni grillowej z obu stron. Po upieczeniu podawaj z dowolnymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i ulubioną sałatką, posypałam zieleniną. Łososia udekorowałam kolorowym pieprzem.
Rada: Łososia możesz przyrządzić na grillu ogrodowym, albo w kuchni na patelni grillowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz