Pikantna rolada z piklamiskładniki:
6 jajek
250 ml mleka
1 łyżka śmietany 18% TESCO
5 dag sera twarogowego TESCO
1/4 kostka masła TESCO
4 łyżki mąki pszennej
łyżka masła i łyżka bułki tartej
farsz:
35 dag pasztetu drobiowego
2 konserwowe ogórki
2 marynowane papryki
2 jajka
szczypta pieprzu
łyżka musztardy
Przygotowanie:
Zagotuj mleko z masłem, mieszając dodawaj twaróg, śmietanę, przesianą mąkę,
ciągle mieszając czekając, aż ciasto będzie odchodzić od naczynia. Ostudź. Blenduj
z jajkami. Blachę o wymiarach 35 x 20 cm posmaruj masłem, obsyp bułką tartą, potem
wyłóż ciasto, piecz 30 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 st c. Po upieczeniu, zawiń w roladę i odstaw do ostudzenia. Jajka ugotuj na twardo, obierz, rozdrób widelcem.
Pikle posiekaj na drobno, wymieszaj z musztardą, jajkami, pasztetem, przypraw odrobiną pieprzu,
Powstałą pastą posmaruj rozwiniete ciasto, ponownie zawiń, włóż do lodówki na godzinę czasu. Na koniec roladę pokrój w plastry.
Gratuluję, jak Ty to robisz, że zgarniasz wszystkie nagrody :-)
OdpowiedzUsuńchyba szczęście :)
Usuńgratulacje! :)
OdpowiedzUsuńSuper! Gratuluję! :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
OdpowiedzUsuń