wtorek, 5 lutego 2013

Mięsne koperty




Mięsne koperty

naleśniki:
1 szklanka mleka
3 jajka
1 szklanka mąki pszennej
sól
farsz:
40 dag mięsa mielonego z wieprzowiny
25 dag pieczarek
1 cebula
pieprz
sól
oprócz tego:
bułka tarta i jajko do panierki
olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie:
Naleśniki: Ze składników na naleśniki usmaż naleśniki.
Farsz: cebulę pokroić, zeszlić, dodać, pokrojone pieczarki, przełożyć do innego naczynia,
na tym samym oleju usmażyć mięso mielone z wieprzowiny, pod koniec dodać podsmażone pieczarki z cebulką, doprawić pieprzem i solą, wymieszać. Farsz już ostygnięty, rozsmarować na naleśnikach, złożyć na cztery części, obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Przed podaniem udekorowałam płatkami migdałowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz