środa, 13 czerwca 2012

Mielone z baraniny w kaszy manny

Składniki:

składniki na masę:
75 mielonej baraniny
1 żółtko
1 sucha bułka
1 mała dymka
pieprz czarny
gałązka świeżego tymianku
pół pęczka natki pietruszki
pieprz
sól

panierka:
75 g kaszy manny

Przygotowanie:
1. Mieloną baraninę wymieszać z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką, zmieloną dymką, żółtkiem, przyprawić odrobiną mielonego pieprzu czarnego, odrobiną świeżo posiekanego tymianku, szczyptą pieprzu i soli, dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, wyrobić masę.
2.  Z masy formować kotlety, panierować w kaszy manny i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z
obu stron (około 10 minut). Można podawać z młodymi ziemniaczkami i startymi buraczkami z cebulką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz