... na słodko :)
Składniki: {10 porcji}
Spód jogurtowca 150 g dużych wafelków z nadzieniem
MASA SEROWA:
60 dag śmietany kremówki
20 dag jogurtu naturalnego
2 dag żelatyny
9 łyżek cukru pudru
kilka kropli aromatu waniliowego
OPRÓCZ TEGO:
150 g borówki amerykańskiej
1 galaretka niebieska
u mnie foremka 29 cm x 28 cm
Przygotowanie:
Wafelki ułóż w foremce.
Żelatynę namocz i rozpuść w 1/3 szklanki wody. Ostudź.
Kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i aromat. Dodaj jogurt , zmiksuj, wlej żelatynę połącz. Masę przelej do foremki, posyp owocami, odstaw do stężenia.
Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody.
Polej wierzch jogurtowca tężejącą galaretką.
GALERIA:
Wafle ułożyć w foremce
Wylanie masy jogurtowej
...
....i ułożyć duuużo borówek :)
I JEST CIACHOOOO ! WoW!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz