poniedziałek, 6 lipca 2020

Jogurtowiec na wafelkach

Jogurtowiec na wafelkach



                                                 ... na słodko :)




Składniki: {10 porcji}
Spód jogurtowca 150 g dużych wafelków z nadzieniem
MASA SEROWA:
60 dag śmietany kremówki
20 dag jogurtu naturalnego
2 dag żelatyny
9 łyżek cukru pudru
kilka kropli aromatu waniliowego
OPRÓCZ TEGO:
150 g borówki amerykańskiej
1 galaretka niebieska
u mnie foremka 29 cm x 28 cm





Przygotowanie:
Wafelki ułóż w foremce.
Żelatynę namocz i rozpuść w 1/3 szklanki wody. Ostudź. 
Kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i aromat. Dodaj jogurt , zmiksuj, wlej żelatynę połącz. Masę przelej do foremki, posyp owocami, odstaw do stężenia.
Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody.
Polej wierzch jogurtowca tężejącą galaretką.

GALERIA:


Wafle ułożyć w foremce

Wylanie masy jogurtowej

...
....i ułożyć duuużo borówek :)




I JEST CIACHOOOO ! WoW!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz