Radosnych Świąt życzy
blogerka kulinarna:
Monika
Babeczki, babeczki
Składniki: {na ok. 8-10 babeczek}
4 jajka
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kostka margaryny
1 cukier wanilinowy
Przygotowanie:
Rozpuść w rondelku margarynę
Zmiksuj jajka z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.
Zmiksuj składniki Pod koniec dodaj roztopioną margarynę i miksuj jeszcze przez chwilę.
Wylej ciasto do foremek.
Babeczki piec w temperaturze 170ºC przez około 25 minut (bez termoobiegu) lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz