Przepis bierze udział w konkursie „Grill
Piknik Menu”.
Szaszłyki z warzywami z ogrodu i mięsem
Składniki:
300 g schabu bez kości
200 g boczku parzonego
1 marchewka
1 seler
1 pietruszka
150 g pora
1 mała cukinia
1 łyżka oleju
10 g suszonego rozmarynu
przyprawy: sól, pieprz
4 drewniane patyki do szaszłyków
Wykonanie:
Schab opłucz w wodzie i pokrój w kostkę
o grubości ok. 1,5 cm.
Następnie pokrój warzywa w kostkę o
bokach ok. 2 cm.
Boczek i cukinię pokrój w plastry
średniej grubości.
Tak przygotowane składniki nadziej na
patyki do szaszłyków, przypraw szczodrze solą, pieprzem oraz obsyp rozmarynem.
Następnie każdy szaszłyk posmaruj lekko olejem słonecznikowym i grilluj około
15 minut, co chwila obracając.
Mniam, uwielbiam takie szaszłyki. Wprawdzie częściej u mnie jada się szaszłyki drobiowe, ale takie też goszczą na stole podczas grilla.
OdpowiedzUsuń