sobota, 7 maja 2016

Szaszłyki z warzywami z ogrodu i mięsem

Przepis bierze udział w konkursie „Grill Piknik Menu”.



Szaszłyki z warzywami z ogrodu i mięsem



Składniki: 
300 g  schabu bez kości
200 g boczku parzonego
1 marchewka
1 seler
1 pietruszka
150 g pora
1 mała cukinia
1 łyżka oleju
10 g suszonego rozmarynu
przyprawy: sól, pieprz
4 drewniane patyki do szaszłyków



Wykonanie:
Schab opłucz w wodzie i pokrój w kostkę o grubości ok. 1,5 cm.
Następnie pokrój warzywa w kostkę o bokach ok. 2 cm.
Boczek i cukinię pokrój w plastry średniej grubości.

Tak przygotowane składniki nadziej na patyki do szaszłyków, przypraw szczodrze solą, pieprzem oraz obsyp rozmarynem. Następnie każdy szaszłyk posmaruj lekko olejem słonecznikowym i grilluj około 15 minut, co chwila obracając.




GRILL PIKNIK Menu

1 komentarz:

  1. Mniam, uwielbiam takie szaszłyki. Wprawdzie częściej u mnie jada się szaszłyki drobiowe, ale takie też goszczą na stole podczas grilla.

    OdpowiedzUsuń