wtorek, 6 września 2016

Sok aroniowy z sokownika

Samo zdrowie dla sercowców.


Sok aroniowy z sokownika



składniki: { na ok. 30 słoiczków o gramaturze 190 g}
5 kg aronii
1 kg cukru {do smaku}

Wykonanie:
1.  {Mój sokownik składa się z 3 garnków}. Aronie umyć, przełożyć do trzeciego garnka od dołu.
2. Do pierwszego garnka od dołu wlać 2 litry zimnej wody. {Sok zbiera się w części środkowej}. Przykryć sokownik pokrywą i gotować ok. 1 godziny.
3. Gotowy sok przelać z sokownika do garnka, zagotować z cukrem.
4. Gorący sok wlewać do wyparzonych słoiczków, zakręcać, odwracać do góry dnem, zostawić do wystudzenia.

GALERIA:

Aronia w sokowniku

Sokiem napełniam słoiczki


Soki układam do góry dnem


Moje soczki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz