czwartek, 22 listopada 2012

Fasolowa - gorący kociołek





Fasolowa - gorący kociołek

30 dag białej fasoli
4 ziemniaki
2 marchewki
pietruszka
seler
garść natki pietruszki i bazylii
3 ząbki czosnku
2 litry rosołu
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
pieprz
sól
suszony majeranek

Przygotowanie:
1.Fasolę zalać, zostawić w wodzie przez noc, ugotować do miękkości.
2. Pokrojone warzywa podsmażyć z łyżką masła, dodać czosnek
przeciśnięty przez praskę, zalać gorącym rosołem, wlać oliwę,
gotować warzywa do miękkości, ok. 30 minut, dodać miękką fasolę.
 3. Posiekaną natkę pietruszki i bazylię dodać do zupy, przyprawić pieprzem i solą do smaku,
dodać łyżeczkę suszonego majeranku, gotować chwilę, mieszając.

1 komentarz:

  1. Hej! Wyróżniłam Cię w programie Liebster Blog! Zapraszam do zabawy, pytania na moim blogu :)
    http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2012/11/liebster-blog.html

    OdpowiedzUsuń