środa, 28 marca 2018

Wielkanocne, faszerowane jajka

Żeby śmiały się pisanki,
 uśmiechały się baranki, 
mokry Śmigus zraszał skronie, 
dużo szczęścia sypiąc w dłonie.
WESOŁYCH ŚWIĄT
życzy blogerka Monika

Wielkanocne, faszerowane jajka




składniki: 
10 jajek
sałatka:
50 g czerwonej papryki
50 g żółtej papryki
50 g kukurydzy konserwowej
50 g marchewki
50 g ziemniaka
50 g pietruszki
4 listki rukoli {świeżej}
4 łyżki majonezu
pieprz
sól




Wykonanie:
1 Etap. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz. Jajka przekrój wzdłuż na pół. Umyte, osuszone papryki pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę ugotuj, ziemniaka ugotuj osobno.
Rukole rozdrób na mniejsze kawałki.  Ugotowane do miękkości, ostudzone warzywa pokrój w kostkę. Kukurydzę odcedź z zalewy.
 2 Etap. Wszystkie składniki na sałatkę wymieszaj z majonezem, przypraw do smaku pieprzem i solą.
 3 Etap. Na ćwiartki jajek ułóż sałatkę. Dowolnie udekoruj przed podaniem.
SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz