Naleśniki z twarożkiem
To wspaniałe naleśniki z małą nutką pysznych warzyw w połączeniu ze świeżym twarożkiem to dla mnie prawdziwa esencja smaku o poranku w blasku słońca...
Składniki:{ 4 porcje}
Ciasto na naleśniki
1,5 szklanki mąki
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
2 jaja
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 szczypta soli
1 łyżeczka oleju
Farsz twarogowy:
500 g twarogu półtłustego
3 łyżki śmietany
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu czarnego
2 posiekane w kosteczkę rzodkiewki
100 g odcedzonego groszku konserwowego
CIASTO NA NALEŚNIKI: Składniki na naleśniki połącz ze sobą. Starannie wymieszaj, aż powstanie gładka konsystencję.
Na patelni delikatnie wysmarowanej olejem smaż naleśniki z obu stron na rumiano.
MASA TWAROGOWA: Twaróg zmiel w maszynce z drobnymi oczkami, dodaj pozostałe składniki po czym delikatnie wymieszaj.
aż powstanie pyszne nadzienie. Farsz nakładaj na usmażone naleśniki, zwiń i podawaj udekorowane pozostałym serkiem, a także groszkiem, lub kawałkami rzodkiewki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz