Sałatka ze śledzia
Składniki:
30 dag śledzi matjasy
20 dag ugotowanych ziemniaków
10 dag ogórków kiszonych
1 ugotowana marchewka
1 dymka
180 g majonezu, albo więcej ;)
1 łyżka musztardy
1/2 kostka rosołowa
pieprz
Przygotowanie:
1. Matyjasy moczymy w wodzie przez dwie godziny i dwukrotnie zmieniamy wodę.
2. Ugotowane ziemniaki kroimy w drobną kostkę razem z marchewką, dymką, ogórkiem
kiszonym mieszamy z odrobiną pieprzu, rozgniecioną kostką rosołową do smaku, majonezem i musztardą.
3. Matyjasy odsączamy z wody, osuszamy i kroimy w kawałki, po czym mieszamy z sałatką.
4. Sałatkę chłodzimy około dwóch godzin, przed podaniem dekorujemy warzywami wedle uznania. 20 dag ugotowanych ziemniaków
10 dag ogórków kiszonych
1 ugotowana marchewka
1 dymka
180 g majonezu, albo więcej ;)
1 łyżka musztardy
1/2 kostka rosołowa
pieprz
Przygotowanie:
1. Matyjasy moczymy w wodzie przez dwie godziny i dwukrotnie zmieniamy wodę.
2. Ugotowane ziemniaki kroimy w drobną kostkę razem z marchewką, dymką, ogórkiem
kiszonym mieszamy z odrobiną pieprzu, rozgniecioną kostką rosołową do smaku, majonezem i musztardą.
3. Matyjasy odsączamy z wody, osuszamy i kroimy w kawałki, po czym mieszamy z sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz