Jagody całe - pasteryzowane
Składniki: {na ok. 14 słoiczków po 180 g}
3 litry jagód -
to około 2 kilo jagód
500 gram cukru
Przygotowanie:
1. Jagody przebrać, umyć, odcedzić na sicie.
2. Przełożyć do garnka, zasypać cukrem, wymieszać i
odstawić na 1 godzinę.
4. Przełożyć do małych słoiczków, zakręcić.
5. W dużym garnku ułożyć na dnie szmatkę, na niej
ułożyć słoiczki, zalać do połowy słoiczki zimną wodą, gotować od zagotowania
wody 10 minut pod przykryciem.
6. Po przestudzeniu słoiczków, wykładać
z garnka, odwracać do góry dnem.
GALERIA:
Leśne jagody
Jagody zasypane cukrem
Przed pasteryzacją
Gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz