sobota, 23 lipca 2016

Jagody całe - pasteryzowane

Jagody całe - pasteryzowane



Składniki: {na ok. 14 słoiczków po 180 g}
3 litry jagód -  to około 2 kilo jagód
500 gram cukru

Przygotowanie:
1. Jagody przebrać, umyć, odcedzić na sicie.
2. Przełożyć do garnka, zasypać cukrem, wymieszać i odstawić na 1 godzinę.
4. Przełożyć do małych słoiczków, zakręcić.
5. W dużym garnku ułożyć na dnie szmatkę, na niej ułożyć słoiczki, zalać do połowy słoiczki zimną wodą, gotować od zagotowania wody 10 minut pod przykryciem.
6. Po przestudzeniu słoiczków,  wykładać   z garnka, odwracać do góry dnem.

GALERIA:

Leśne jagody

Jagody zasypane cukrem

Przed pasteryzacją

Gotowe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz