czwartek, 13 listopada 2014

Kotlety schabowe w panierce z orzechów włoskich )


Praca na konkurs portalu zBLOGowani i makaronu Czarnecki: Makarony świata.




Kotlety schabowe w panierce z orzechów włoskich



składniki: {4 porcje}
500 g makaronu Czarnecki łazanki
4 kotlety schabowe bez kości świeże
czerwona papryka w proszku
2 łyżki masła klarowanego
3 łyżki zmielonych orzechów włoskich do panierki
1 jajko do panierki
sól
pieprz

Wykonanie:
Makaron Czarnecki wrzuć do 1,5 l wrzącej wody, lekko osolonej i gotuj 1o minut. Ugotowany makaron odcedź.
Kotlety opłucz, osusz i dokładnie rozbij przy pomocy tłuczka (szczególnie brzegi kotleta). Następnie kotlety posyp szczyptą pieprzu i soli, a także posyp je odrobiną papryki czerwonej w proszku.
 Jajko rozkłóć na talerzu i dokładnie roztrzep z odrobiną soli i pieprzu. Patelnię nastaw na średni ogień i dodaj dwie łyżki masła klarowanego.  Schab kolejno mocz w jajku, a potem w zmielonych orzechach. Wyłóż kotlety na rozgrzany tłuszcz i smaż na złoty kolor z obu stron. Usmażone kotlety podawaj z makaronem, łazanki Czarnecki i tarkowanymi buraczkami z cebulką, lub ulubioną sałatką. 
Smacznego :) 


1 komentarz:

  1. Zapraszam do zapoznania się z informacjami ze strony http://www.miazdzyca.naturalneleczenie.com.pl/ ktore będą bardzo pomocne w przypadku chorób ukladu krążenia, które niestety dotykają coraz większą ilość osób.

    OdpowiedzUsuń