niedziela, 1 września 2013

Udka w warzywach - mój niedzielny obiad

Mój niedzielny obiad 


Udka w warzywach 

składniki:
3 udka z kurczaka
marchewka
pietruszka
mały seler
mały por
1 gałązka pietruszki
świeżo i grubo mielony pieprz
kilka ziarenek kolendry
oliwa

PRZYGOTOWANIE:
Udka umyj, osusz ułóż na posmarowanej oliwą brytfance, skrop oliwą, obsyp pieprzem, solą, kilkoma ziarenkami kolendry. Pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę, pietruszkę, seler, pora, ułożyć obok udek z kurczaka, skrop je oliwą, dodaj gałązkę pietruszki. Piecz 45 minut w temperaturze 200 st. C. Podawaj z ulubioną surówką i ziemniakami.

2 komentarze:

  1. też się własnie przymierzam do udek na dziś - tylko jeszcze nad składnikiami towarzyszacymi się zastanawiam;)

    OdpowiedzUsuń
  2. u mnie dzisiaj rosół ale drób uwielbiam pod każda postacią :)
    pozdrawiam serdecznie i zapraszam na rozdanie
    http://magicznezyciemarty.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń