piątek, 24 maja 2013

Medaliony w glazurze z przyprawą MAGGI

Medaliony w glazurze z przyprawą MAGGI



Medaliony w glazurze z przyprawą MAGGI

składniki:
50 dag piersi z indyka
glazura:
pół szklanki mąki luksusowej
1 jajko
pół szklanki mleka
oprócz tego:
pół szklanki oleju rzepakowego
20 ml MAGGI (przyprawy w płynie)
umyta posiekana melisa do dekoracji
pieprz
sól


Przygotowanie:
1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na medaliony, natrzeć szczyptą pieprzu i soli, skropić
przyprawą w płynie MAGGI, odstawić do lodówki na 30 minut.
2. Glazura: Mąkę połączyć z mlekiem, jajkiem, mieszać do uzyskania gładkiej masy.
Płaty z indyka obtaczać w cieście naleśnikowym, wyjmować delikatnie z miski pojedynczo, leciutko
potrząsnąć, smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju rzepakowym.
3. Przed podaniem udekorować posiekaną melisą.



1 komentarz:

  1. Pyszne !!! Wreszcie mięso nie jest suche. Szukałam właśnie takiego przepisu

    OdpowiedzUsuń