wtorek, 28 lutego 2012


Moje kotleciki z jajeczkiem troszkę się spłaszczyły,
 ponieważ zbyt mocno docisnęłam do nich pokrywkę z brytfanki w
czasie ich pieczenia. Ale były pyszne!






Mielone z ryżem

Składniki:
50 dag mielonej wieprzowiny
30 dag suchego, ugotowanego ryżu
1 kostka bulionowa
6 ugotowanych jajek
olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Mięso mielone z wieprzowiny wymieszać z ryżem i rozgniecioną kostką rosołową
 

2. Z masy formować placki na które ułożyć jajki i uformować kulkę.
 

3. Ułożyć w brytfance wysmarowanej olejem do smażenia i piec na rumiano około pół godziny,
w temperaturze 180 st C. (w połowie pieczenia, przewrócić kotlety na drugą stronę).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz